Behandelingen

Ambachtparketschuren.nl – Oliën en lakken van geschuurde houten vloeren

Alle geschuurde vloeren dienen te worden behandeld met een beschermlaag. Dit voorkomt vocht plekken en vuil resten. Ook hierin biedt Ambacht Parket Schuren u een ruim assortiment aan mogelijkheden en kleuren.

Royl Olie 2-k:
Toepassingen:
Olie biedt een mooie natuurlijke en warme uitstraling van uw houten vloer. Olie beschermd de vloer tegen vocht en vuil. Het is een matte variant waardoor de vloer nooit zal gaan glimmen. Royl Oil 2-k is leverbaar in meer dan 35 verschillende kleuren. Zo zal er altijd een kleur naar wens zijn.
Royl Olie 2-k wordt gebruikt als basisbehandeling voor nieuwe, onbehandelde of geschuurde houten vloeren. Olie Naturel wordt meestal gebruikt voor donkere houtsoorten als Jatoba en Merbau, terwijl Olie Wit (transparant) gebruikt wordt om het lichtere oppervlak van lichte vloeren als Eiken, Grenen en Essen intact te houden en te versterken.
Resultaat:
Door de basisbehandeling wordt een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje in de bovenste poriënsysteem van het hout gevormd. Dit resulteert in een zeer verzadigde vloer die zacht aanvoelt, snel droogt en een matte, volle uitstraling heeft.

Olie systemen:
Royl Oil 2-K Naturel
Oplosmiddelvrije, impregnerende tweecomponenten olie.
RigoStep ROYL OIL-2K is een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën. Zeer snelle uitharding en bescherming, waardoor deze al na één nacht drogen belastbaar en tevens goed waterbestendig is.

  • Al na één nacht belastbaar en water- en vuil bestendig
  • Eén behandeling volstaat
  • Makkelijk en soepel verwerkbaar

Royl Oil 2-K Kleuren
Speciaal voor Eiken parket vloeren en Grenen planken vloeren heeft RigoStep naast de Royl Oil 2-k Clear basisolie ook Royl Oil 2-k Basic White en Royl Oil 2-k Basic Black ontwikkeld. Door aan één van deze basis oliën kleurpigment Color For Oil toe te voegen is er voor ROYL een zeer uitgebreid kleurenpallet ontwikkeld, van 24 Houttinten en 15 Grijstinten, voor een ieder zijn smaak.
De kleur pigmenten trekken samen met de olie diep in het hout, waardoor de kleur niet verdwijnt.

RigoStep Lak:
Toepassingen:
Lak is special gericht op de zwaarste belasting van de vloer. Parketlak zorgt er namelijk voor dat de vloer volledig is afgesloten tegen vocht en vuil. Gelakte vloeren vergen weinig onderhoud ten opzichte van geoliede vloeren. De lak zal uw vloer optimaal beschermen tevens in de looppaden. U kunt gelakte vloeren wel onderhouden met een polish, zo behoud u optimaal resultaat van uw vloer.
Lak wordt gebruikt als basisbehandeling voor nieuwe, onbehandelde of geschuurde houten vloeren. Een gelakte parket- of houten vloer bestaat vaak uit een grondlak en tweemaal aflak.
Resultaat:
Een gelakte parketvloer is goed bestand tegen vloeistoffen en vraagt weinig onderhoud. Tegenwoordig zijn er zijdemat, mat, extreem matte lak varianten die zelfs een geoliede uitstraling ervaren. Consumentenlak heeft een levensduur van 8 tot 10 jaar (afhankelijk van het gebruik).
Een nadeel is dat een gelakte parketvloer niet bijgewerkt kan worden. Krassen en sporen blijven zichtbaar.


Ambacht Parket Schuren maakt gebruik van Step 1-k en 2-k lak van Rigostep. De lak wordt tweemaal aangebracht. Deze parketlak is op waterbasis. Het is dus verleden tijd dat nare geuren hieruit vrijkomen. Het is haast geurloos wat tevens goed is voor de gezondheid. Het voordeel is dat de twee lak lagen haast direct na elkaar kunnen worden opgezet. Hierdoor kunt u uw vloer eerder in gebruik nemen. De Step lak kan worden aangebracht op alle houtsoorten. Wij adviseren om eerst een proefstukje te zetten. Het is daarnaast mogelijk te kiezen uit verschillende varianten. Zijde glans, mat, ultra mat en Skylt.