Parket onderhoud

Parket Onderhoud
Parketvloer onderhoud is een vak apart. Het is een intensief proces waarin u belangrijke overwegingen moet maken om tenslotte met een goed onderhouden parketvloer te worden beloond. U moet zich zelf een aantal vragen stellen en tegelijkertijd beantwoorden.
Hoe kan ik voorkomen dat ik schade krijg aan mijn parketvloer?
Welke onderhoudsproducten moet ik gebruiken om mijn houten vloer te beschermen en mooi te houden?
Het zijn gerichte vragen die leven bij veel gezinnen met een houten parketvloer.
Ambachtparketschuren.nl begrijpt dat u met deze vragen zit en stelt dan ook haar kennis en ervaring ter beschikking. Voor het onderhouden van uw parketvloer kunnen onze adviseurs u een perfect advies op maat geven. Neem telefonisch contact op, stuur een mail of lees onderstaande tips door.
                                                                             Direct Offerte aanvragen?

Parket onderhouden of herstellen?
Het gedeeltelijk vervangen van een houten parketvloer is voordeliger dan een compleet nieuwe parketvloer. Onderhoud aan de parketvloer is echter weer veel goedkoper dan een deel vervangen. De kern van veel problemen bij een parketvloer is het niet investeren in de juiste onderhoudsmiddelen en pas de parketvloer willen herstellen als het hout zwaar beschadigd is en bijna niet meer te herstellen is. Wij raden iedereen aan om daarom de houten parket vloer met de juiste onderhoudsmiddelen te onderhouden.
Met vijf simpele tips kunt u de vloer onderhouden:
1 Regelmatig stofzuigen
2 Reinig de houten vloer alleen met vocht als de beschermlaag aanwezig is
3 Reinig de parketvloer altijd vochtig, nooit nat!
4 Behandel de houten parketvloer jaarlijks, of zoveel eerder waar nodig, met polish of onderhoudsolie
5 Gebruik slechts de schoonmaak- onderhoudsmiddelen van het product wat op uw vloer aangebracht is.

Antwoord op uw vragen?
De juiste onderhoudsproducten bestellen voor uw houten parketvloer?
De juiste behandelwijze voor uw houten parketvloer?
De keuze voor de juiste producten is afhankelijk van het type parketvloer: Lak vloeren of geoliede vloeren, zij worden beide anders behandeld.
Wilt u antwoord op deze vragen, neem contact op met onze adviseurs. Wij staan u graag te woord.

Langer genieten van uw vloer
Door regelmatig uw vloer te voorzien van een passend onderhoudsmiddel vertraagd u het slijtageproces en kunt u langer genieten van uw vloer. De grotere renovatiebeurt stelt u hiermee voor een aanzienlijke periode uit. Bij Ambacht Parket Schuren werken wij dan ook uitsluitend met de beste kwaliteitsmiddelen in ons assortiment welke volledig zijn afgestemd op de oorspronkelijke afwerklaag op de parketvloer, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. Uiteraard staan wij u daarbij graag terzijde met een passend advies.

Bescherm uw vloer tegen uw meubels
Ambacht Parket denkt graag verder. Daarom realiseren wij ons terdege dat uw meubelen lelijke krassen en/of deuken aan uw houten vloer kunnen toebrengen. Bij ons kunt u professionele maatwerk viltjes en viltdoppen en viltstrips aanschaffen die uw vloer optimaal beschermen.

Handige tips om uw vloer mooi te houden
* Breng (schroef)viltjes aan onder stoelen, tafels en kasten ter voorkoming van krassen.
* Leg de eerste maand geen vloerkleden in verband met het verkleuren van uw vloer.
* Gebruik een goede droog-schoonloop mat bij de entree.
* Plaats poreuze bloempotten en drinkbakjes van huisdieren niet rechtstreeks op de vloer.

Veiligheid:

Wegens gevaar voor zelfontbranding door broeien doeken, pads en dergelijke die met olie in aanraking zijn gekomen, los en uitgevouwen buiten laten drogen of nat maken en afvoeren in goed gesloten plastic zak. Buiten het bereik van kinderen en dieren bewaren. Zie voor meer informatie het veiligheidsblad op www.rigostep.nl.